F.C.   Belgica

Schorsingen

 

 

FC BELGICA PRIVACYVERKLARING

 

Fc Belgica respecteert jouw privacy. In onze privacyverklaring willen wij je op een heldere, transparante, eenvoudige maar correcte manier informeren wanneer, waarom en hoe Fc Belgica persoonsgegevens verzamelt, gebruikt, deelt en beschermt. Deze privacyverklaring is van toepassing op alle verwerkingen van persoonsgegevens waar Fc Belgica verantwoordelijke voor de verwerking is. Voor de verwerkingen waar Fc Belgica enkel verwerker is ten behoeve van de KBVB of Voetbal Vlaanderen, verwijzen wij graag naar de privacyverklaring van KBVB en Voetbal Vlaanderen, te raadplegen op de respectievelijke websites.

Wie we zijn

Deze privacyverklaring gaat uit van Fc Belgica VZW, stamnummer 61001, gevestigd te 2650 Edegem, Jan Verbertlei 40.

Thierry Verhoeven is de contactpersoon van Fc Belgica voor vragen omtrent jouw privacy. Hij is te bereiken via mail thierry@fcbelgica.be of telefoon 0499/988400.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Fc Belgica verwerkt jouw persoonsgegevens in het kader van haar dienstverlening als voetbalclub of omdat je deze zelf aan ons verstrekt. Zo verwerken wij volgende persoonsgegevens:

  • Voor- en achternaam
  • Geboortedatum en -plaats
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Team
  • Contactpersonen of ouders
  • Gegevens over jouw activiteiten als voetbal(st)er
  • Gegevens over jouw diploma en activiteiten als trainer of opleider
  • Aanwezigheden op wedstrijden en trainingen
  • Sportieve evaluaties
  • Foto’s

 

 

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Fc Belgica verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van jou:

  • gegevens over blessures en ongevallen tijdens het beoefenen van jouw sportieve activiteiten bij Fc Belgica;
  • Kledingmaten;
  • gegevens van personen jonger dan 13 jaar. Wanneer we deze gegevens verwerken via onze website, vragen we toestemming aan ouders of voogd. Onze website heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 13 jaar. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 13 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via Thierry Verhoeven, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Fc Belgica verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van de betaling van je lidgeld;
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienst als voetbalclub uit te kunnen voeren;
  • Om eventueel goederen en diensten bij je af te leveren;
  • Het publiceren van niet-gerichte foto’s op onze website of sociale kanalen (bv. sfeerfoto’s en wedstrijdbeelden);
  • Mits jouw uitdrukkelijke toestemming kunnen wij gerichte foto’s publiceren op onze website of sociale kanalen;
  • Fc Belgica verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte;
  • Uitnodigingen voor evenementen georganiseerd door Fc Belgica, KBVB of Voetbal Vlaanderen;
  • Voorzien van de gepaste uitrusting.  
  •  
  •  
  •  

 

Geautomatiseerde besluitvorming

Fc Belgica maakt geen gebruik van geautomatiseerde besluitvorming.

 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Fc Belgica bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor jouw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen:

  • Voor- en achternaam: 1 jaar na ontslag
  • Geboortedatum en -plaats: 1 jaar na ontslag
  • Adresgegevens: 1 jaar na ontslag
  • Telefoonnummer: 1 jaar na ontslag
  • E-mailadres: 1 jaar na ontslag
  • Contactpersonen of ouders: 1 jaar na ontslag
  • Gegevens over jouw activiteiten als voetbal(st)er: 1 jaar na ontslag
  • Gegevens over jouw diploma en activiteiten als trainer of opleider: 1 jaar na ontslag
  • Overige gegevens: 1 jaar na ontslag

 

Delen van persoonsgegevens met derden

Fc Belgica verkoopt jouw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze dienstverlening en overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Fc Belgica blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Fc Belgica gebruikt alleen technische en functionele cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kan je afmelden voor cookies door jouw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kan je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van jouw browser verwijderen.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om jouw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Fc Belgica en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door u genoemde club, te sturen. Je kan een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van jouw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van jouw toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar Thierry Verhoeven. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, zullen wij je vragen om jezelf voldoende te identificeren, dit ter bescherming van jouw privacy. We reageren zo snel mogelijk, en niet later dan binnen 30 dagen, op jouw verzoek. Fc Belgica wil u er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Gegevensbeschermingsautoriteit. Dat kan via de volgende link: https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/contact.  

 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Fc Belgica neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je de indruk hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons via Thierry Verhoeven.

 

FC BELGICA PRIVACYVERKLARING

 

Fc Belgica respecteert jouw privacy. In onze privacyverklaring willen wij je op een heldere, transparante, eenvoudige maar correcte manier informeren wanneer, waarom en hoe Fc Belgica persoonsgegevens verzamelt, gebruikt, deelt en beschermt. Deze privacyverklaring is van toepassing op alle verwerkingen van persoonsgegevens waar Fc Belgica verantwoordelijke voor de verwerking is. Voor de verwerkingen waar Fc Belgica enkel verwerker is ten behoeve van de KBVB of Voetbal Vlaanderen, verwijzen wij graag naar de privacyverklaring van KBVB en Voetbal Vlaanderen, te raadplegen op de respectievelijke websites.

Wie we zijn

Deze privacyverklaring gaat uit van Fc Belgica VZW, stamnummer 61001, gevestigd te 2650 Edegem, Jan Verbertlei 40.

Thierry Verhoeven is de contactpersoon van Fc Belgica voor vragen omtrent jouw privacy. Hij is te bereiken via mail thierry@fcbelgica.be of telefoon 0499/988400.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Fc Belgica verwerkt jouw persoonsgegevens in het kader van haar dienstverlening als voetbalclub of omdat je deze zelf aan ons verstrekt. Zo verwerken wij volgende persoonsgegevens:

  • Voor- en achternaam
  • Geboortedatum en -plaats
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Team
  • Contactpersonen of ouders
  • Gegevens over jouw activiteiten als voetbal(st)er
  • Gegevens over jouw diploma en activiteiten als trainer of opleider
  • Aanwezigheden op wedstrijden en trainingen
  • Sportieve evaluaties
  • Foto’s

 

 

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Fc Belgica verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van jou:

  • gegevens over blessures en ongevallen tijdens het beoefenen van jouw sportieve activiteiten bij Fc Belgica;
  • Kledingmaten;
  • gegevens van personen jonger dan 13 jaar. Wanneer we deze gegevens verwerken via onze website, vragen we toestemming aan ouders of voogd. Onze website heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 13 jaar. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 13 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via Thierry Verhoeven, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Fc Belgica verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van de betaling van je lidgeld;
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienst als voetbalclub uit te kunnen voeren;
  • Om eventueel goederen en diensten bij je af te leveren;
  • Het publiceren van niet-gerichte foto’s op onze website of sociale kanalen (bv. sfeerfoto’s en wedstrijdbeelden);
  • Mits jouw uitdrukkelijke toestemming kunnen wij gerichte foto’s publiceren op onze website of sociale kanalen;
  • Fc Belgica verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte;
  • Uitnodigingen voor evenementen georganiseerd door Fc Belgica, KBVB of Voetbal Vlaanderen;
  • Voorzien van de gepaste uitrusting.  
  •  
  •  
  •  

 

Geautomatiseerde besluitvorming

Fc Belgica maakt geen gebruik van geautomatiseerde besluitvorming.

 

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Fc Belgica bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor jouw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen:

  • Voor- en achternaam: 1 jaar na ontslag
  • Geboortedatum en -plaats: 1 jaar na ontslag
  • Adresgegevens: 1 jaar na ontslag
  • Telefoonnummer: 1 jaar na ontslag
  • E-mailadres: 1 jaar na ontslag
  • Contactpersonen of ouders: 1 jaar na ontslag
  • Gegevens over jouw activiteiten als voetbal(st)er: 1 jaar na ontslag
  • Gegevens over jouw diploma en activiteiten als trainer of opleider: 1 jaar na ontslag
  • Overige gegevens: 1 jaar na ontslag

 

Delen van persoonsgegevens met derden

Fc Belgica verkoopt jouw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze dienstverlening en overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Fc Belgica blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Fc Belgica gebruikt alleen technische en functionele cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kan je afmelden voor cookies door jouw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kan je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van jouw browser verwijderen.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om jouw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Fc Belgica en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door u genoemde club, te sturen. Je kan een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van jouw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van jouw toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar Thierry Verhoeven. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, zullen wij je vragen om jezelf voldoende te identificeren, dit ter bescherming van jouw privacy. We reageren zo snel mogelijk, en niet later dan binnen 30 dagen, op jouw verzoek. Fc Belgica wil u er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Gegevensbeschermingsautoriteit. Dat kan via de volgende link: https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/contact.  

 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Fc Belgica neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je de indruk hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons via Thierry Verhoeven.

 

Wat bij voetbalongeval ?

 

  • Vraag via je trainer/begeleider een ongevalaangifte.

Gelieve je zo snel mogelijk tot een dokter of ziekenhuis te wenden voor nader onderzoek;

 

  • Vul de eerste 2 bladzijden volledig in. Vergeet geen klever van de mutualiteit aan te brengen en het document te ondertekenen;

 

  • Laat pagina 3 van het “geneeskundig getuigschrift” door de behandelende arts invullen.  Een door je behandelende arts opgesteld document wordt in de meeste gevallen ook aanvaard.

Indien je over een hospitalisatieverzekering beschikt dien je hier ook een dossier te openen;

 

  • De ongevalaangifte dient zo snel mogelijk afgegeven te worden aan het

secretariaat van FC Belgica dat dan je aangifte doorstuurt naar verzekeraar Arena via de federatie Voetbal Vlaanderen;

 

  • De verzekeraar ARENA kent een dossiernummer toe en bezorgt de club of jezelf de nodige documenten voor de afrekening (attest van genezing en document dat dient ingevuld te worden door de mutualiteit);

 

  • Je betaalt alle ontvangen rekeningen en geeft ze eerst door aan je mutualiteit. Je vraagt een detail van de afrekening en stuurt dit dan rechtstreeks door naar ARENA, samen met het ingevulde “attest van genezing”.

Vergeet je dossiernummer niet te vermelden;

 

  • De verzekeringsmaatschappij schrijft het verschil rechtstreeks over op je rekening. Een vrijstelling van 25€ zal in mindering gebracht worden van de tussenkomst.

 

Opmerkingen :

 

  • FC Belgica beperkt zich tot het indienen van de aangifte en het meedelen van je dossiernummer;
  • Maak van alle documenten een kopie, handig bij bewisting of verlies;
  • Bij hospitalisatie wordt de opleg voor een éénpersoonskamer niet vergoed.
  • Er dient opgemerkt te worden dat dit een sportongevallenverzekering betreft. Het dekt wel de lichamelijke schade doch niet een eventueel loonverlies ! Deze is dikwijls door de werkgever voorzien.
  • Gegevens van de verzekeraar :

N.V. ARENA, NERVIERSLAAN 85 / Bus 2,1040 BRUSSEL; Tel 02//512.03.04

 

 

F.C. Belgica    |    Sportstadion Vic Coveliers    |    Jan Verbertlei 40   |   2650 Edegem   |   Tel: 03/ 440 57 24  

 

   Privacyverklaring

 

© 2019, website powered by Twizzit.com